Bungalowparken, Recreatieparken en Vakantieparken Beekbergen
(en omgeving)

Droompark Beekbergen

Beekbergen  "Droompark - Beekbergen"
 
Meer info: Klik Hier!

Bungalows

   

Beekbergen  Landal Heideheuvel
 
Meer info: Klik Hier!

Bungalows

   

Recreatiecentrum De Bosgraaf Lieren Beekbergen Veluwe

Lieren Recreatiecentrum "De Bosgraaf"

Meer info: Klik Hier!

Camping

   


Beekbergen

Beekbergen ligt ten zuiden van Apeldoorn, en heeft circa 5000 inwoners.
In
het zomerseizoen verdrievoudigt de bevolking ongeveer door de vele campings en vakantieparken die in de bossen om Beekbergen gelegen zijn.

Kenmerkend in het dorpsbeeld is de oude Kerk waarvan de oudste delen uit de elfde eeuw stammen. In de kerk is het graf van een van de eerste Veluwse papiermakers, Marten Orges te vinden.
Verder liggen in de buurt een aantal natuurgebieden, waaronder de Loenermark en het Spelderholt. Er is (in het aangrenzende dorpje Lieren) een station voor de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren die door de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) wordt geëxploiteerd en die 's zomers voor toeristen toegankelijk is.
De Dorpstraat is de belangrijkste straat waar haast alle winkels aan gevestigd zijn, vooral rond de oude dorpskern waar de reeds genoemde Hervormde kerk staat.
De Veluwse Avondmarkt is een folkloristisch evenement dat grote bekendheid geniet in heel Nederland. Elke donderdagavond in juli en augustus van 18.00 tot 21.15 uur worden diverse oude ambachten gedemonstreerd zoals wolspinnen, klompen maken, stoelenmatten, bijenkorven vlechten, armelui’s kunst, 'wasdag', zeisharen en touw slaan. Ook kunt u diverse streekgerechten proeven. Daarnaast kunt u op het podium op de hoek van de Kerkallee en de Papenberg optredens meemaken van diverse gezelschappen.